központi zár nyitás

Miként történhet a központi zár nyitás?

A jelenlegi felgyorsult világban szinte teljesen elképzelhetetlen, hogy autó nélkül létezzünk. Hiába a jól megszervezett tömegközlekedés, a kényelmet ez nem tudja ugyanolyan szinte biztosítani, és például egy szakembernek a szerszámok rendszeres szállítása sem megoldható ilyen formában. Egy saját tulajdonú gépjármű esetében ugyanakkor számítanunk kell olykor meghibásodásokra, amilyen a központi zár nyitás problémaköre is lehet. Kevés annál bosszantóbb dolog van, amikor gyorsan indulni kellene, de a távirányító gombnyomására a zár nem reagál. Ugyanakkor ez több mindenre vezethető vissza, aminek megfelelően kell a megoldásokban gondolkodni.

Mi akadályozhatja a központi zár nyitását?

Ha a központi zár nyitás nem működik rutinszerűen, akkor annak számos oka lehet. Néha a távirányító veszíti el a jelet, zavarodik össze, máskor az autó elektronikája hibásodik meg. Az akkumulátor túl alacsony akkufeszültsége is szóba kerülhet, valamint olykor a kulcs egyszerűen bent marad az autóban. Amíg ez utóbbi esetben egy pótkulccsal kezelhető a helyzet, már amennyiben van, addig a többi meghibásodás orvoslásához érdemes szakembert hívni. A 6 V-os feszültség alá esett akkumulátort kívülről feltölteni elég problémás és veszélyes is avatatlan kezeknek. A központi zár nyitás tehát nem éppen egyszerű, de mindig van arra hatékony eljárás.

Központi zár nyitás és a házi praktikák

Az internet tele van különféle ötletekkel, amik úgy tűnhetnek, hogy a központi zár nyitás esetén sikerrel kecsegtetnek. Logikus felvetésnek tűnik, hogy vákuum képzése révén elérhető, hogy a zár feloldjon és újból be lehessen jutni az autóba. Erre szokták javasolni a félbevágott teniszlabda vagy WC pumpa alkalmazását. A gyakorlatban ez igazából nem hozza a várt eredményeket, de mindenesetre nagyon vicces egy külső személőnek. A dróttal való próbálkozás, illetve a csavarhúzó bevetése, már komolyabb „fegyverek” és ennek megfelelően nagyobb kárt tudnak okozni az eredményesség legkisebb esélye nélkül. A központi zár nyitás nem lesz ennyire egyszerű egyetlen helyzetben sem, ezért mindig jobb profikra bízni a munkát, mert így elkerülhetők a felesleges javítási költségek. Legyen előrelátó és döntsön okosan!