Ariston villanybojler

Hogyan történik az Ariston villanybojler bekötése?

A Hajdú mellett az Ariston villanybojler bekötése is egy olyan feladat, amelynek az elvégzéséhez szükséges ismeretekkel és tapasztalattal a legtöbb villanyszerelő szakember rendelkezik hazánkban. Ez a munka meg is követeli az ilyen jellegű jártasságot a berendezés biztonságos üzembe helyezéséhez, így laikusként egyáltalán nem érdemes nekifogni.

Ariston villanybojler bekötése, lépésről lépésre

Mint bármelyik más típus, az Ariston villanybojler bekötése is megköveteli a stabil villanyszerelői és a minimális vízszerelői ismereteket. Első lépésként egy jól hozzáférhető helyet kell találni a vízmelegítőnek, ahol egy későbbi szerelés vagy karbantartás elvégzése sem ütközik majd akadályokba. Fontos, hogy kellő távolság maradjon a padlótól ahhoz, hogy egy esetleges fürdőszobai áradás ne okozzon gondot.

Ezt követően megfelelően rögzíteni kell a berendezést, majd bizonyos esetekben forrasztani kell a rézcsöveket és a szerelvényeket, azonban ez nem mindig szükséges. Nem úgy, mint a biztonsági szelep bekötése, amely fontos szerepet játszik a készülék működése során. Ugyanis, ha a tartályban lévő nyomás egy bizonyos szint fölé emelkedne, akkor a bojler itt engedi ki a felesleges vizet.

Fontosak a villamossági ismeretek az Ariston villanybojler bekötése során

A vízoldali bekötést követően jönnek az igazán rizikós részek, amihez bizony minden esetben szükséges a szakszerű közreműködés. A legtöbb elektromos vízmelegítő esetében önálló áramkört kell kialakítani, illetve megszakítás nélkül elvezetni a biztosítéktábla és a bojler csatlakozási pontja között. Vagyis arra más fogyasztó nem csatlakozhat, valamint csak a megfelelő keresztmetszetű réz vezetéket lehetséges használni.

Bár jogszabály nem tiltja, minden esetben célszerű kötődobozba történő fix csatlakozással bekötni a készüléket, azaz lehetőleg kerülni kell a konnektoros megoldást a biztonságos működés garantálásához. Emellett gondoskodni kell többek között a leválasztás biztosításáról vagy a túláram, szivárgó áram védelemről. Ezekből pedig jól láthatjuk, hogy az Ariston villanybojler bekötése olyan feladat, aminek az elvégzéséhez minden esetben hozzáértő villanyszerelőre van szükség.