kannabisz olaj

Hasznos tudnivalók a kannabisz olaj kapcsán

A kannabisz olaj legfontosabb összetevője a CBD, melyet a kender növényből nyernek ki. A kannabisz megnevezés sokakat elbizonytalanít, főleg azért, mert sokan attól tartanak, hogy pszichoaktív hatások, vagyis hallucinációk jelentkeznek. Ettől azonban nem kell tartani, ugyanis a kannabisz olaj teljes mértékben biztonságos, nem tartalmaz bódító hatást okozó vegyületet.

Mire jó a kannabisz olaj?

A kannabisz olaj kapcsán nagyon sok pozitív vásárlói értékelést lehet olvasni, valamint rengeteg kutatás zajlik napjainkban is a témában. Emiatt csak nagyon óvatosan lehet kijelenteni, hogy valamilyen panaszra egyértelműen jótékonyan hat. A többség étvágyfokozás, fájdalomcsillapítás és alvászavar enyhítés céljából vásárolja a kannabisz termékeket.

Azt viszont fontosnak tartjuk leszögezni, hogy aki azért vásárol kannabisz olajat, hogy aztán jól betépjen tőle, az csalódni fog. A biztonságos forrásból vásárolt CBD készítmények esetében nem kell attól tartani, hogy nem várt hatások jelentkeznek. A bevizsgált és engedélyezett kannabisz olaj nem okoz semmiféle bódulatot.

Hogyan hat a kannabisz olaj?

Szervezetünkben létezik egy úgy nevezett endokannabinoid rendszer, amely CB1 és CB2 receptorokkal rendelkezik. A kannabisz olajban lévő fitokannabinoidok kapcsolatba lépnek a receptorokkal és ezáltal az endokannabinoid rendszerrel. Az említett CB1 receptorok az idegsejtekben, agyban, perifériás idegrendszerben és a gerincvelőben találhatók meg. A CB2 receptorok pedig főként az immunsejtekben vannak jelen.

A kannabisz olaj formában azért előnyös választás, mert így tud a készítmény a leghatékonyabban felszívódni. Az olaj a pipetta segítségével adagolható akár folyadékba, de akár rögtön a nyelved alá is cseppenthetsz, így a nyálkahártyán keresztül felszívódhat. Ha számodra nem előnyös az olaj változat, akkor használhatsz kapszulát, melyet sokan azért kedvelnek, mert egyszerűbben tudják adagolni. Emellett választhatsz kannabisz olajos kozmetikumokat is, melyek esetében a bőrödön keresztül jut a szervezetbe a CBD.

Ha szeretnél kannabisz terméket vásárolni, akkor kizárólag megbízható helyről vásárolj és lehetőség szerint ne csak az árakat nézd. Magánszemélytől lehetőleg ne vásárolj, mivel nem tudhatod, hogy mi rejlik az üvegcsében. Ezenkívül kizárólag megbízható cikkeket olvass, például a kannabiszmagazin.hu weboldalon.