fokhagyma

Természetes gyógynövények és vitaminok magas vérnyomás esetén

A legtöbb embernek nem kell bemutatni a magas vérnyomást, ugyanis nagyon sokan szenvednek miatta. Habár ez az állapot tünetmentes, ugyanakkor egyáltalán nem veszélytelen, hiszen idővel olyan szövődményekhez vezethet, mint a szív- és érrendszeri betegségek vagy a stroke. Általában a gyógyszeres kezelés és a vérnyomás értékek folyamatos ellenőrzése jelenti a megoldást, emellett természetes alternatívák is rendelkezésre állnak.

Fő az elővigyázatosság

Azt mindenképp fontosnak tartjuk tisztázni, hogy a magas vérnyomás egy súlyos egészségügyi állapot, melynek kapcsán fontos követni az orvos utasításait. Az öndiagnosztizálás és a gyógymód önkényes alakítása saját elképzelések alapján semmiképp sem javasolt, ráadásul veszélyes is lehet.

A magas vérnyomás kezelése komplex feladat, így nem csak az a fontos, hogy a beteg beszedje a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket, hanem az életmódváltás, vagyis a rendszeres testmozgás és tápanyagdús, egészséges étkezés is nagyon fontos része a gyógyulásnak. Ezenkívül érdemes lehet vérnyomáscsökkentő vitaminokat, ásványi anyagokat és gyógynövényeket is fogyasztani. Erről is tanácsos háziorvossal is konzultálni. A témával kapcsolatban a medicalnews.hu weboldalon bővebb információkat találsz.

Vérnyomáscsökkentő ásványi anyagok és vitaminok

A kellő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitel eleve nagyon fontos. Sajnos a megfelelő mennyiséget nagyon nehéz pusztán étkezés útján bevinni a szervezetbe, emiatt hasznos táplálékkiegészítőt használni. A normál vérnyomás elérése vagy fenntartása érdekében célszerű napi három-négy gramm káliumot fogyasztani. A cink is a fontos ásványi anyagok közé tartozik, mivel a kutatások összefüggést találtak a cink alacsony szintje és a magas vérnyomás között. A vitaminok közül elsősorban a C- és a B1-vitaminok fogyasztása ajánlott.

A nagyszerű fokhagyma

A fokhagyma egészségügyi előnyeiről hosszan lehet áradozni, de ami miatt sokan kedvelik, az az íze. A benne lévő hatóanyagok miatt érdemes beépíteni az étrendbe. Többek közt vírusölő és méregtelenítő hatással is rendelkezik. Kéntartalmú összetevői hatékonyan csökkentik a koleszterinszintet. A vérnyomáscsökkentő gyógynövények alkalmazása hasznos lehet a vérnyomás normál értékének beállításában.