vízálló falburkoló

Ezért keresettek a vízálló falburkoló panelek

Egy igazán gyors ütemben fejlődő korszak a mostani, amiben rendre születnek meg az olyan új technológiai megoldások, amik igyekeznek a mindennapi életet jobbá tenni. A jól bevált rendszereknek is vannak olykor hátrányaik. A csempeburkolatokkal szemben a vízálló falburkoló panelek olyan alternatívát képeznek, amikre megéri alapozni. Ezeknek az előnye, hogy egyszerre nagy felületeket tudnak lefedni és sokféle mintában elérhetők. A költséghatékonyság terén kevés ennél jobbal lehet találkozni. A közkedvelt fa minták végre bekerülhetnek olyan környezetbe, ahol eddig azok nem voltak megszokottak, de mégsem kell szembenézni a természetes anyagok nyújtotta hátrányokkal, többek között a rövid amortizációs idővel.

Miből készülnek a vízálló falburkoló panelek?

Egy fürdőben, de még a konyhában sem szerencsés lambériát, fa parkettát alkalmazni, ugyanis az a nagyobb pára hatására könnyen vetemedhet. A nedvesség beszivárogva a rostok közé azok kitágulását idézi elő. Az ilyen szerkezeti elváltozások pedig a különféle kártevőknek is teret nyitnak. A hagyományos csempe burkolatok sem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, mert a fugák között megtelepedhetnek a penészgombák, valamint a felület lepattogzására is sor kerülhet. A vízálló falburkoló panelek ezzel szemben az összetételükből adódóan ilyen problémáktól mentesek. Az MDF lapok laminált felső bevonattal rendelkeznek, vagy teljes egészében PVC-ből készülnek, ahogy a vinyl padlólapok. A vízállóság ilyen formában teljesen biztosított.

Egyszerűen felhelyezhetők a vízálló falburkoló panelek

A vízálló falburkoló panelek általában több lapméteres táblákban vásárolhatók meg, így egyszerre nagy felületeket fednek le. A felszerelésük elvégezhető ragasztással vagy csavarozással. A felületek esetleges egyenetlenségeinek kijavítását követően azonnal mehetnek a helyükre. Nagy előny a vízálló falburkoló panelek esetén, hogy közvetlenül a régi burkolatok felületére is felhelyezhetők, így nem kell külön bontással foglalkozni. A néhány milliméteres vastagság biztosan nem fog térvesztést okozni a helyiségeken belül. Ez a kiváló befektetés minden téren előnyt biztosít.