kreatív játékok

Ezek a legjobb kreatív játékok fiúknak

A gyerekek imádnak játszani, szinte bárhol, bármikor kaphatók egy kis mókára. Szülőként azonban a mi felelősségünk, hogy milyen játékokat adunk a csemetéink kezébe. Érdemes már az elején tudatosnak lenni, és olyan játékokat választani, amik nem csak szórakoztatóak, hanem hasznosak is.

Melyek a legjobb kreatív játékok fiúknak? A mostani írásunkban erre a kérdésre hozzuk a választ, hogy könnyebben tudj dönteni.

Rakéta lámpa, horgászjáték és miegymás

Először is érdemes tisztázni, hogy mik is azok a kreatív játékok és miben különböznek más játékoktól. Igazából minden tárgy ebbe a kategóriába sorolható, ami felkelti a gyerkőc érdeklődését és megmozgatja a képzelőerejét. Ha valami más, mint a megszokott, mert például világít, ugrál vagy darabokra szedhető, máris nyert ügye van a gyerekeknél.

A legjobb, ha a csemeténk nemcsak csodálni tudja a játékot az alakja, formája vagy színe miatt, hanem tud csinálni vele valamit. Ilyen lehet például egy rakéta lámpa, amit pár mozdulattal át tud alakítani játékká. De említhetjük az ügyességi horgászjátékot is, ami szintén sokáig le tudja kötni a kicsik figyelmét.

Ha már kicsit nagyobbacska gyerekekről van szó, akkor szóba jöhetnek az összeszerelhető játékok is. Az autó, vonat vagy repülő szét-, illetve összeszerelésével jó ideig el tudnak lenni.

Miért jó a kreatív játékok fiúknak?

Egyrészt azért, mert szórakoztatók, másrészt pedig azért, mert hasznosak is. Egy kreatív játék mindig fejleszti valamelyik készséget vagy képességet. Ha valamit például össze kell rakni vagy át kell alakítani, az jótékony hatással van a gyerekek kézügyességére. Sőt, még a gondolkodásukat is képes fejleszteni, hiszen mielőtt megcsinálnák a mozdulatot rá kell jönniük hogyan tudják megcsinálni.

A kreatív játékokkal szórakoztató formában tudnak tanulni, fejlődni. Ennek pedig a későbbiekben óriási jelentősége lesz, hiszen bizonyos feladatok, tevékenységek számukra sokkal könnyebben fognak menni, mint a többieknek.

A jatek-varazs.hu oldalon többet is olvashatsz a témáról és remek játékötleteket is találsz.