tunezia utazas

A Tunézia utazás képes felcsigázni az érzékeket

Egy napfényben fürdő Tunézia utazás az álomnyaralás receptje. Paradicsomi strandok, azúrkék tenger, finom ételek, illatos jázmin és hibiszkusz csábítja a turistákat a csodás keleti országba. Ez egy igazi álomhely a pihenésre.

Varázslatos tengerpartok és nagyszerű időjárás

Arany színű strandok, zöld erdők és citrusfák – Tunézia sok színben pompázik. Északon rózsaszín flamingók által lakott tiszta tavak húzódnak, míg a hatalmas sivatagokban egzotikus berber csoportokkal találkozhatunk. A meleg éghajlatnak köszönhetően a Tunézia utazás tökéletes lehetőség a nyaraláshoz.

A széles strandok közelében luxus szállodák húzódnak vízi parkokkal és lenyűgöző kertekkel. Ezek a szálláshelyek lenyűgöző attrakciók széles választékát, táncesteket és hajnalig tartó szórakozást kínálnak a medence mellett. A pezsgő hangulat fenntartását az all-inclusive éttermi kínálat garantálja.

A Tunézia utazás alatt a szórakozásra szomjazóknak élőzenés diszkók és bárok, a kikapcsolódásra vágyóknak pedig a lazító masszázsok és SPA kezelések széles választéka áll rendelkezésre. Napközben élvezhetjük a puha homokot és a tengeri szellőt, este pedig keleti ritmusokra táncolhatnuk.

Mit érdemes megnézni?

A Tunézia utazás során szinte kötelező ellátogatni Karthágóba, ami szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A Byrsa-hegyről az egész komplexumra rálátás nyílik. A Karthágói Múzeum egyedülálló kiállításokkal várja a látogatókat, de a római színház, a villák és a pun kikötők is lenyűgözőek.

Tunézia egyik legfestőibb helye a Tuniszhoz tartozó Sidi Bou Said. Hófehér épületekkel és kék redőnyökkel bűvöl el, amelyek gyakran láthatók a tunéziai képeslapokon. Tökéletes hely a macskaköves utcákon, gyönyörű kertek között és egy hangulatos kikötő közelében való sétálgatásra.

Hammamet egy igazi arab város. Gyönyörű hibiszkusz- és jázminfák, valamint citrusfák nőnek itt. A tengerhez vezető utat színes szuvenírboltok szegélyezik és számos strandbár várja az ide érkezőket.

A Tunézia utazás során érdemes ellátogatni Dzserbáa szigetére is. Amellett, hogy a történelmi értékek és műemlékek várnak, ideális hely a pihenésre, és biztosan a szállás sem lesz probléma.