tetőtér beépítés

Amit a tetőtér beépítésről tudni kell

Előfordulhat, hogy az otthonunkhoz egy tetőtér is tartozik, amit idővel be szeretnénk építeni. Ez nem meglepő döntés, amikor például gyermeket vállalunk vagy más okból kifolyólag bővül a családunk. A tetőtér plusz hellyel szolgál, ugyanis itt egy egész lakrész kialakítható. Ugyanakkor a tetőtér beépítés megfelelő tudást és tapasztalatot igényel, így minden esetben érdemes szakemberre bízni a feladatot. Erre már csak azért is szükség van, mert egy hozzáértő tudja megmondani, hogy az adott ingatlan esetében megvalósítható-e.

Lehetséges-e a tetőtér beépítés?

Nagyon elszomorító tud lenni, amikor kiderül, hogy a mi otthonunkban nem lehet beépíteni a tetőteret. Erre azonban jobb, ha minél előbb fény derül, és nem csak akkor válik világossá, amikor túl vagyunk az előkészületeken.

Tisztában kell lennünk azzal, hogy sajnos nem mindenhol van lehetőség a beépítésre. Elsősorban az ingatlan tetőszerkezete dönti el, hogy megvalósítható-e vagy sem. Nem mindegy például, hogy pontosan hány fokban dől a tető. Ideális esetben a dőlésszög 35 és 55 fok között van. Általánosságban elmondható, hogy minél meredekebb a tető, annál jobb, hiszen annál nagyobb lesz a beltér. Ha viszont túl lapos a tető, akkor a beépítés csak a tetőszerkezet átalakításával oldható meg. Nyilván ez sokkal nagyobb munkát eredményez, amiből egyértelműen következik, hogy a tetőtér beépítés drágább lesz.

Ezzel még nincs vége, ugyanis a tetőszerkezeten túl, a ház szerkezete is rengeteget számít. Az alapnak, a falaknak, a gerendáknak és a födémnek is kellőképpen masszívnak kell lennie ahhoz, hogy a tetőtéren közlekedni tudjunk.

Tetőtér beépítés szakértői segítséggel 

Annak eldöntése, hogy lehetséges-e a beépítés, és ha igen, akkor pontosan hogyan, minden esetben szakértői közreműködést igényel. Ugyanúgy a tervezés és a megvalósítás sem lehet sikeres egy hozzáértő személy nélkül.

Dicséretes, ha otthon vagyunk a barkácsolás világában és sok mindent egyedül is meg tudunk oldani. Ez azonban egy nagy volumenű, felelősségteljes munka, ami ráadásul több részből tevődik össze.