mulcsozás a mezőgazdaságban

Mit jelent a mulcsozás?

A talaj előkészítéséhez, a gyümölcsök betakarításához, a különféle növények feldarabolásához, a gyomirtáshoz, a kövek összezúzásához használják a mulcsozókat a mezőgazdaságban és az erdészetekben. Mulcsozáshoz csak robosztus és erőteljes gépeket érdemes vásárolni, amelyek sokáig segítenek a mezőgazdasági részfeladatok elvégzésében. Mulcsozóval el lehet takarítani a növényzetet és így már lebontott formában lehet visszahelyezni azt a talajba.  Mulcsozás után beindul a földeken a természetes biológiai folyamat, azaz a bomlás, amely mellett egy humuszréteg is képződik. A bomlási folyamat részeként a különféle mikroorganizmusok a talajba szállítják az értékes anyagot. Az így kezelt talaj sokkal termékenyebb lesz, így nagyon sok hazai gazda él ezzel a lehetőséggel. Ne felejtsük el, hogy a különféle tartozékok sokat tudnak javítani egy gép funkcionalitásán, amellyel időt és energiát is megtakaríthatunk.

Milyen mulcsozókat kínál a Novara?

Az ORSI Mulcsozó AGILE 450 összesen 850 kilogrammot nyom és minimum 70 lóerős traktorokhoz lehet használni. A hidraulika szivattyú teljesítménye 84 liter/perc, míg a vágószerkezet mérete 105 cm. A RIO 450 VIP mulcsozó minimum 1800 kg súlyú traktorok esetében használható, amelynek a teljesítménye minimum 45 lóerő és a keréktávolsága 160 cm. A kimondottan nagyobb méretű traktorokhoz kínált mulcsozó munkaszélessége 105 cm és a maximális kinyúlása oldalirányba 446 cm. A kerti munkákhoz is találhatunk mulcsozót, mint például a GARDEN 105, amelynek szélessége 120 cm, magassága pedig 85 cm. A munkaszélessége 108 cm és összesen 48 db Y késsel és 24 db kalapáccsal rendelkezik. A mulcsozáshoz szükséges eszközökről a Novara weboldalán tudhatsz meg többet.

Miért szükséges minőségi gépeket vásárolni, ha gazdálkodni szeretnénk?

A mezőgazdasági munkákat a jó minőségű gépekkel drasztikusan le lehet csökkenteni. Az emberi kéz nagyon sok feladat elvégzésére alkalmas, de mivel az idő mindenkinek pénz, ezért a minőségi traktorok, a mulcsozók és a további kiegészítők elengedhetetlenek a gazdaság üzemeltetéséhez. Igaz elsőre költséges kiadásnak tűnhet a különféle gépek és kiegészítők beszerzése, de idővel ez meg fog térülni. A gépek bölcs befektetésnek számítanak, ha egy gazdaságról van szó. Ma már számos minőségi traktort kínálnak a piacon, amelyek ráadásul tartósak és nagyon sok funkcióval is rendelkeznek. Az olyan kiegészítők, mint a mulcsozó pedig elengedhetetlenek, ha termékeny talajon szeretnénk gazdálkodni. A Novara kínálatát áttekintve nagyon gyorsan eldönthetjük, hogy mely traktorra és milyen kiegészítőkre lesz szükségünk ahhoz, hogy egy hosszú távon nyereséges gazdaságot tarthassunk fent. A Novara kínálatában állattartáshoz, gyümölcstermesztéshez, erdészethez, kertészkedéshez, szálastakarmány betakarításához, rakodáshoz, talajműveléshez, tápanyagutánpótláshoz és még sok minden máshoz találhatunk megfelelő munkagépeket.