költöztetés budapesten

Költöztetés felsőfokon, csakis a legrátermettebb csapattal

Mi Magyarok viszonylag ritkán költözünk.

“Egyszer egy életben”, de akkor legyen jó. – tartja a mondás. Nem véletlen: itthon sokan némileg röghöz kötöttek, és ahol egyszer letelepedtek, ott igyekeznek mindent kihozni azokból a lehetőségekből, amik adottak. Azonban, ha mégis muszáj költözni, igyekszik mindenki a tudása és módja szerint a legjobban csinálni azt.

A költöztetés mára egy teljesen szakirányú iparággá nőtte ki magát.

Régen talán elég volt, ha az ember a barátaiból verbuvált egy fizikálisan erős, ütőképes csapatot, már azonban ennél jóval többre van szükség. Mindannyian szeretnénk, hogy ha bútoraink, tárgyaink – egy életen át gyűjtögetett emlékeink – egy darabban érkeznének meg a cél állomásra. Hova tovább, ma már nélkülözhetetlen, hogy egy profi költöztető cég több profillal is rendelkezzék.

Az irodaköltöztetés teljesen más hozzáállást igényel, mint a nagymama antik bútorait átvinni két utcányira a lakhelyétől.

Ehhez több fajta teherautó szükséges, több fajta ember. Logisztikai érzék is kell hozzá jócskán, hiszen manapság sokan kérnek háztól házig költöztetést, ám olyan módon, hogy a végső érkezési cím esetleg külföldön van. Ez olyan plusz közbeiktatott tervezési lépéseket kíván meg, amihez rátermett szervező ember kell, és jócskán szükséges hozzá tervezői hozzáállás, látásmód.

A költöztetés Budapesten ugyancsak sokszor állítja a szakembert kihívásokat elé. A szűk belvárosi utcák, parkolási szempontból a rémálom kategóriát súrolják, s nem ritkán a bútorok keskeny folyosókon, vagy körlépcsőkön való lejuttatásához is több szervezőkészség kell, mint amivel az átlagember rendelkezik.

Természetesen Mi magunk is nagyban hozzájárulhatunk a zökkenőmentes költözéshez, hogy ha jó előre megadunk minden hasonló információt, amivel számolnia kell a költöztető csapatnak a folyamat során. Egy irodai átrendezésnél, más helyre való távozásnál muszáj az egyen bútorokat felcimkéznie a dolgozóknak, máskülönben nincs mivel megkülönböztetni például az íróasztalokat, forgó székeket, vagy monitorokat. Amennyiben saját otthonunkban költözünk, úgy előtte érdemes fóliázni, csomagolni a nagyobb tárgyakat, hogy azok ne sérüljenek meg feleslegesen.

A nagyon kényes személyes tárgyainkat nyugodtan csomagoljuk be buborékfóliába, így megóvhatjuk a repedésektől, karcolásoktól.

A profi költöztető cég mindig fel fogja nekünk ajánlani, hogy a megadott tárgyakhoz megfelelő mennyiségű rakadót és sofőrt is kérjünk, ellenkező esetben a nagy spórolásnak kapkodás lehet a vége és jellemzően magunkat okolhatjuk, ha nem készülünk el időre a munkával. Az ilyen cég ismérve továbbá az is, hogy rendelkezik a szükséges behajtási engedélyekkel, az esetleges autós forgalom elől elzárt területekre is (múzeumok, műemlék területek), de mi is sokat segíthetünk nekik, ha időben közöljük a költöztetés helyszíneit, így időben be tudják szerezni ezeket a speciális engedélyeket.

Egy szóval, mindig időben tervezzük meg költözésünket, hogy felkészültek lehessünk és zökkenőmentesen levezényeljük életünk egyik fő eseményét.