napelem

Ezek a legminőségibb napelem inverterek?

A napelem rendszer nem működhet inverter nélkül, ugyanis a rendszer elmaradhatatlan része. Gyakorlatilag központi szerepet tölt be a napelem működésében. A napelemek által megtermelt alacsony feszültségű egyenáram önmagában véve nem alkalmas az elektromos eszközök működtetésére, ezért inverterre van szükség, mely átalakítja magasabb feszültségű váltakozó árammá. Inverter szükséges ahhoz is, hogy az egyenáramot be lehessen táplálni az elektromos hálózatba.

Gyakori kérdés a telepítés előtt, hogy melyik a legjobb napelem inverter. Erre a kérdésre nem könnyű válaszolni, azonban vannak olyan inverterek, melyek kapcsán nem kell aggódni, ugyanis biztosan kijelenthető róluk, hogy kiváló minőségű termékek, melyeket megbízható gyártó készít.

Huawei napelem inverterek

A Huawei egy világmárka, így valószínűleg keveseknek kell bemutatni. Habár nagy múltú cég, azonban a napelem rendszerek terén viszonylag friss névnek számít. Ennek ellenére a legnagyobb bizalommal ajánljuk a márka invertereit, mivel a cég innovatív megoldásokkal robbant be a napelemes üzletágba. A piaci elvárásoknak maradéktalanul eleget tesznek a márka termékei. Ráadásul a Huawei minden egyes invertere képes a hibrid működésre, vagyis egyszerre hálózatra és sziget üzemmódra kapcsolódva is tud üzemelni.

SolarEdge napelem inverterek

Az izraeli központú SolarEdge az intelligens energia technológia területén kétségkívül piacvezető szerepet tölt be. A vállalat folyamatosan szem előtt tartja az innovációt, valamint a folyamatos mérnöki fejlesztéseket. Mindezek tudatában nem csoda, hogy a SolarEdge valósította meg először az okos invertert.

A SolarEdge által gyártott inverterek különlegessége a teljesítmény optimalizálás, ami azt jelenti, hogy minden egyes napelem panel mögött egy optimalizáló panel található, mely optimalizálja a teljesítményt, tehát, ha a panel beszennyeződik vagy árnyék vetül rá, az nem befolyásolja a rendszer többi elemét negatív irányban. Emellett a teljesítmény optimalizálók biztosítják, hogy a SolarEdge modulok teljesítményét monitorozni lehessen, így az esetleges meghibásodás könnyebben kiszűrhető.

SMA napelem inverterek

A háromfázisú SMA inverterek közül a két modellt mindenképp ki kell emelnünk, melyek a Sunny Tripower és a Sunny Boy, melyek megbízható, igazán hatékony termékek. Az SMA inverterek úgy nevezett ShadeFix technológiával vannak ellátva, melynek köszönhetően akkor is biztosított a maximális teljesítmény, ha esetleg árnyékolva vannak egyes napelem modulok.

Solplanet napelem inverterek

A Solplanet összességében az AISWEI vállalat márkája, amely a korábban már említett SMA kínai leányvállalat volt egykor. Több, mint egy évtizede, 2007 óta foglalkozik a cég inverterek gyártásával. Nem csak a műszaki szempontból kifogástalan termékek gyártását tartják szem előtt, hanem a költséghatékonyságot is.

Fronius napelem inverter

A Fronius osztrák cég hosszú múltra tekinthet vissza, ugyanis 1945-ben jött létre. Az inverterek gyártását 1945-ben kezdték meg. Sőt, a Froniushoz köthető az első Wifi-modullal bővített típus kifejlesztése. A cég nemzetközi szervízhálózatot üzemeltet, melynek köszönhetően hazánkban is lehetőség van a megfelelő szakmai támogatás igénybevételére.