gyűrű méret

Tippek gyűrű méret meghatározáshoz

Sok olyan esemény van, ami nem jöhet létre gyűrűvásárlás nélkül. Gondolunk itt például a leánykérésre vagy a házasságkötésre. A gyűrűnek mindkét esetben nagy jelentősége van. A vásárlás 0. lépése a gyűrű méret meghatározás, hiszen mit ér egy csodaszép ékszer, ha méretben nem megfelelő? Mire kell feltétlenül odafigyelni? Hogyan érdemes meghatározni a méretet? Most ezekre a kérdésekre adunk választ.

Mitől függ a gyűrűméret?

A gyűrűméret egy rendkívül fontos paraméter. Egy olyan adat, ami nélkül nem kerülhet birtokunkba a tökéletes gyűrű. Ez tulajdonképpen nem más, mint egy adottság. Mindannyiunknak más és más a gyűrűméretünk. Életünk során ráadásul többször is változhat. A fogyás és a hízás is befolyásolhatja, de ezen kívül számos más tényezőt is hat rá. Például a testhőmérséklet, a fizikai igénybevétel, a vízmegtartó képesség vagy a mozgás gyakorisága. Az egyetlen dolog, ami biztos, hogy az ujjunk középső része vastagabb, mint a felső és alsó. Ennek köszönhető, hogy a gyűrű nem esik le róla. Kivéve persze, ha túl nagy a méret. Ez esetben simán lecsúszhat az ékszer. Felmerül a kérdés, hogy ezek után mégis hogyan lehet meghatározni a pontos méretet? A gyűrű méret meghatározás egy külön szakterület, éppen ezért érdemes profi szakemberre bízni a feladatot.

Milyen módszerek léteznek?

A gyűrű méret meghatározásra vannak házi módszerek is. A már meglévő gyűrűk belső átmérőjének lemérése az egyik. A centi nem túl praktikus eszköz a méréshez. Érdemes inkább szalagot vagy spárgát használni. Jelöljük be annál a pontnál, ahol körbeéri a gyűrűt. Ezt követően jöhet a mérőszalag! Az is jó megoldás, ha rátesszük a gyűrűt egy fehér papírra, majd átrajzoljuk a belső kerületét. Itt is használjunk szalagot, spárgát vagy cérnát, végül pedig mérjük le a pontos méretet! Érdemes odafigyelni rá, hogy a mérést szobahőmérsékleten végezzük el. Hidegben vékonyabbak, melegben pedig vastagabbak az ujjaink. Sajnos még így is előfordulhatnak pontatlanságok. Ha biztosra akarunk menni, mindenképp keressünk fel egy szakembert!