tv műsor

A tévézés jövője

A tévénézés hozzátartozik mindennapjainkhoz. Naponta más-más tartalmat választunk és persze rendszeresen nézett, kedvenc műsoraink is vannak. A szülők egy része korlátozza a gyermekeket a tévézésben, mások próbálják arra tanítani őket, hogy szabadidejüket tudatosabban, tartalmasabban töltsék el. Ebbe természetesen a tv nyújtotta szórakozás is beletartozhat, csupán ki kell választani a megfelelő adásokat. A tv műsor kiválasztásához pedig tökéletes felület a TV Mustra weboldala. A jövő sokkal inkább az ingeráradatból való tudatos választásé, mint a feleslegesen korlátozó tiltásé.

Lassan 100 éve ülhetnek tv elé az emberek. A technika pedig a tévézés kezdete óta elképesztően sokat fejlődött. A kezdetben használt katódsugárcsöves tévé már tényleg a múlté, a mai hajlított, OLED képernyős okostévék a régivel összehasonlíthatatlan vizuális élményt adnak. A csatornák adásai nem szobaantennán, hanem kábelen érkeznek és a néhány adó helyett közel kétszáz csatorna műsorát élvezhetjük. Egyes adók, például az rtl klub műsor 24 órában elérhető, így sohasem maradunk program nélkül.

A tartalomfogyasztás pedig személyre szabható. Az online műsorújságban jól látható melyik adón éppen mit játszanak és mi vár még ránk. Nem maradunk le a hírműsorokról, élő sporteseményekről, show-műsorokról és a technológia azt is lehetővé teszi, hogy a TV Mustra oldalán kikeresett adást rögzítsük, így akkor nézhetjük meg, amikor éppen ráérünk. Ez a régihez képest hatalmas szabadság. Az tudja ezt a legjobban, aki a sorozatok rabja, hiszen ezentúl nem kell a tévézésen kívüli programokat a műsoridőhöz igazítania.

A képernyőre vetíthető online műsorújság nagyban megváltoztatja eddigi szokásainkat. Az ismerős helyzet, hogy munka után fáradtan hazaérve csak nyomkodjuk unottan a távirányítót, szintén véget ér. A lehetséges műsorokat egyértelműen megmutatja a tv műsor, leírás alapján is könnyen választhatunk. Mi ez, ha nem óriási kényelem? Ide fejlődött a technológia.

Ha minőségi sorozatokat, filmeket, műsorokat nézünk, akkor sokkal értékesebbnek számít majd a tévézésre fordított pár óra. A programok alapot adhatnak tartalmas családi beszélgetésekre, közös élményeink pedig erősíthetik családi összetartozásunkat. Éljünk hát a technika adta lehetőségekkel.